Săptămâna 20-26 aprilie, în astre

Foto: http://lovequotes.symphonyoflove.net/category/n/napoleon-bonaparte

Pentru a vedea toate aspectele acestei săptămâni accesaţi aspectele săptămânii 20-26 aprilie.

Prima zi a săptămânii ne întâmpină cu Soarele în Taur (ingresul are loc la 11:42 a.m.), ceea ce înseamnă că pentru o lună de aici înainte suntem invitaţi să privim viaţa mai relaxat, dar mult mai practic, mai atenţi la ceea ce se poate face concret aici şi acum. Taurul este un semn de Pământ, Fix, guvernat de Venus, care ne reaminteşte de bucuriile simple ale vieţii, de plăcerile senzoriale, de tihnă, dar şi de perseverenţă/încăpăţânare. (mai multe despre semnul Taurului, aici)

În această atmosferă de răsfăţ, de dorinţă de a relaţiona detaşat, vesel şi fără complicaţii (Venus e în Gemeni), ritmul descreşte, iar cu Mercur şi Marte în Taur e recomandat să ne aşezăm în linişte şi să cugetăm dintr-o perspectivă pragmatică la ceea ce vrem să facem mai departe, inspiraţi de noile începuturi trasate de Luna Nouă din Berbec, care a avut loc pe 18 aprilie. Ar fi bine însă să ţinem cont mereu de faptul că în această perioadă plăcutul se îmbină cu utilul şi ne poartă pe căi neaşteptate pe care le descoperim plăcut surprinşi spre finele intervalului.

Careul Mercur în Taur – Jupiter în Leu (ajunge la grad perfect marţi, 21 aprilie) îndeamnă la exces sau avem tendinţa de a ne supraevolua capacităţile, posibilităţile. Ofertele pe care le primim par mult mai bune decât sunt în realitate sau exagerăm prezentându-le celorlalţi oportunităţi de dezvoltare cam prea grandioase. Ar fi mai bine să folosim energia acestui aspect pentru a încerca să facem planificări realiste, pentru a încerca să calculăm cu înţelepciune şi nu şmechereşte ce ne putem permite şi ce nu, până unde ne întindem, ca să nu ne furăm singuri căciula. Această interacţiune astrală poate aduce la lumină mai mult ca niciodată persoanele care au oricum o predispoziţie spre a se lăuda, spre a induce în eroare, pe cei care oricum nu iau în calcul riscurile.

Aspectul are loc în semne Fixe şi de aceea tendinţa este de a deveni inflexibili, refractari la idei noi, la părerile altora şi se poate ajunge uşor la conflicte de principii care nu duc absolut nicăieri. De aceea ar fi mai indicat să ne ferim de discuţii în contradictoriu pentru că nu au efecte constructive.

Pe acest fond, conjuncţia Mercur – Marte în Taur(ajunge la grad perfect joi, 23 aprilie) aduce capacitate de muncă, rezistenţă fizică şi psihică, dar şi dorinţa de a scoate rezultate din piatră seacă, cu orice preţ. Aceste încăpăţânări pot duce la un consum prea mare de energie, cu efecte minime. De unde frustrări, nervozităţi şi vorbe grele.

Mercur şi Marte formează aspecte armonioase cu Pluton retrograd din Capricorn, ceea ne suplimentează cu un plus de inspiraţie şi de voinţă. Dar reuşita noastră depinde de motivaţiile care ne animă din subconştient, de capacitatea de a evalua corect situaţiile cu care ne confruntăm, propriile forţe sau potenţialul unei eventuale concurenţe. Implicarea lui Pluton ne poate fi de un real folos în a înţelege ce forţe interioare neconştientizate ne modelează gândurile (Mercur) şi apoi acţiunea (Marte). Bonusul e că dacă realizăm ce anume ne animă putem fi deosebit de productivi.

Puţine lucruri ne stau cu adevărat în cale, putem realiza multe, putem debloca situaţii care trenează din noiembrie anul trecut sau culegem beneficiile unor acţiuni începute în noiembrie 2014. Dar e bine să cugetăm la zicala „ai grijă ce îţi doreşti, s-ar putea să obţii”.

Trigonul Mercur – Pluton (la grad perfect miercuri, 22 aprilie) ne ajută la explorări interioare, dar şi la schimbarea perspectivei asupra unor chestiuni exterioare, de ordin practic. Ajută să privim spre trecut pentru a ne aminti toate datele problemei. Se poate chiar să realizăm brusc că am avut tot timpul soluţia sub nas, dar nu am fost conştienţi de acest lucru.

Sextilul Venus din Gemeni – Jupiter în Leu (la grad perfect miercuri, 22 aprilie) ne ajută cu starea de spirit. Tindem să fim într-o dispoziţie optimistă, glumeaţă, cu chef de vorbă, de flirt şi de joacă. Dar interacţiunile cu ceilalţi rămân la un nivel superficial. Atracţiile vin şi pleacă şi sunt mai degrabă intelectuale decât emoţionale. Sexualitatea este şi ea stimulată de trigonul Marte-Pluton şi poate apărea o predispoziţie spre aventuri pasagere. Ne putem redescoperi plăcerea de a socializa, de a purta discuţii pe tot felul de tematici, nu neapărat dintre cele mai complexe, abilitatea de a relaţiona pentru a obţine o informaţie care ne interesează pentru a progresa într-o direcţie sau alta.

Sextilul Mercur – Chiron (la grad perfect sâmbătă, 25 aprilie) ne poate aduce un plus de intuiţie în comunicare, un simţ de a spune lucrul potrivit, la momentul potrivit, persoanei potrivite. Convorbirile pot lua o tentă terapeutică sau putem avea momente de revelaţie după discuţii aparent banale.

Sfârşitul de săptămână stă sub semnul sextilului Venus – Uranus, un aspect extrem de efervescent şi dinamic care aduce inspiraţie, un fel unic de a privi relaţiile din viaţa noastră sau situaţia financiară. Putem fi mai îndrăzneţi şi mai dornici să ne afirmăm originalitatea, dar şi mai înclinaţi spre aventură, descoperire, spre asumare de riscuri fără să ne batem capul cu posibilele consecinţe. Se poate să apară nevoia de spaţiu şi de aceea relaţiile sufocante, bazate pe dependenţă, control pot genera discuţii, reaşezări, repoziţionări. Se poate ajunge la soluţii neaşteptate cu condiţia să ne detaşăm, să luăm o gură proaspătă de aer şi să îndrăznim ceea ce nu am mai îndrăznit vreodată. Cei care vor să se elibereze de un parteneriat o pot face acum cu mai multă uşurinţă şi fără să genereze conflicte prea intense.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *