Despre emoţii sau săptămâna 22 – 28 iunie, în astre

foto: https://flic.kr/p/4ov7x6

„Dacă vrei să te vindeci, lasă-te cuprins de boală” – Rumi

 

Săptămâna aduce importante schimbări de vibraţie pentru că Soarele a intrat de duminică, 21 iunie, în Rac, iar Marte îl urmează îndeaproape şi părăseşte Gemenii miercuri, 26 iunie. Astfel, intrăm într-o perioadă a afectivităţii, a explorării emoţiilor, a intuiţiei şi instinctului, a acţiunilor mai puţin constante şi determinate de stări de moment. Se activează teme legate de familie, de securitate emoţională, de grijă şi îngrijire, de copii şi copilărie, de maternitate, clan sau preocupări legate de spaţiul de locuit ori de ceea ce definim, în general, în interacţiunile cu ceilalţi, spaţiu de siguranţă, zona de confort.

Marte nu se simte foarte bine în Rac, spunem că e în Cădere. Mi-l imaginez de fiecare dată ca pe un războinic viteaz, cu sabia atârnând la şold, cu armura pe el, încuiat de nevastă  în casă ca să aibă grijă de copil, în vreme ce ea pleacă în oraş. Iar el rămâne cu gândul la bătălii pe viaţă şi pe moarte. E clar că la început nu ştie ce să facă, umblă de colo până dincolo agitat şi frustrat. Până la urmă, îl văd aşezându-se undeva pentru a-şi face o strategie de acţiune care nu are neapărat legătură cu manifestările bezmetice, puternice, exteriorizate ale unui Marte în Berbec. Cred că privind spre copil, îşi aminteşte ce anume l-a ajutat să fie ceea ce este în prezent, se întoarce spre sursa propriei puteri interioare. Dacă nu o conştientizează şi evită se (se) simtă, luptătorul nostru devine frustrat şi agresiv. Chiar şi-ar putea lua nevasta la bătaie când aceasta se întoarce acasă întrebând-o de ce l-a luat prizonier.

Cu alte cuvinte, Marte în Rac ne poate ajuta să descoperim sau să clădim o forţă interioară aparte care înseamnă cucerirea securităţii pe care o căutam, în cel mai simplu mod: înţelegând că ea se găsea dintotdeauna în noi înşine. Emoţiile sunt o forţă de temut, ca orice altceva sălăşluieşte în fiinţa noastră descoperit sau nedescoperit. Ele devin acum „arma” lui Marte, motivaţia acţiunilor noastre care pot fi uneori capricioase, instabile, de parcă am fi mereu în căutarea a ceva…nedefinit.

Poate că ne e greu şi incomod să ne definim vulnerabilitatea, feminitatea sau femininul care are loc alături de masculin în fiecare dintre noi, indiferent dacă suntem femei sau bărbaţi. Dar, iată, se deschide în faţa noastră cea mai bună perioadă pentru a face acest lucru, cu atât mai mult cu cât Saturn a revenit retrograd în Scoprion, iar Neptun şi Chiron retrogradează în Peşti (Neptun începând cu 12 iunie până pe 28 noiembrie, Chiron începând cu 24 iunie până pe 24 noiembrie). N-aş zice că ne vom simţi foarte comod cu noi înşine, indiferent de imaginea pe care o proiectăm în exterior, dar suntem într-o perioadă de concluzii care trebuie trase şi de acţiuni care trebuie întreprinse pentru eliberare şi vindecare emoţională. Pentru aceasta, e indicat să ne ascultăm vocea interioară, intuiţia, compasiunea, să ne folosim de empatie, dar şi de spiritul de conservare specific Racului.

Paradoxul acestei perioade poate fi definit de faptul că Soarele în Rac (până pe 22 iulie) încurajează exprimarea emoţiilor, dar într-un spaţiu pe care îl considerăm sigur, încurajează gesturile tandre, în vreme ce Marte în Rac (până pe 8 august) ne aduce nevoia de interiorizare pentru a lua contact cu o lume complexă de trăiri ce par când să ne hrănească iniţiativele, când să ni le reteze.

Astfel, e bine să considerăm că în următoarele săptămâni unii dintre noi pot fi mai ezitanţi, mai timizi, în vreme ce alţii vor simţi că acţiunile lor sunt încărcate de sensibilitate. Prioritate ar trebui să aibă proiectele domestice, activităţile legate de casă, familie, de maternitate, de suflet.

Printre aspectele importante ale săptămânii analizate ar fi de precizat un superb trigon Jupiter – Uranus şi un careu Mercur – Neptun. Creativitatea şi originalitatea trezite de interacţiunea armonioasă dintre Jupiter şi Uranus se pot ciocni de confuzia specifică tensiunilor Mercur – Neptun care au fost un fel de constantă a perioadei de retrogradare a lui Mercur. Şi aceste tensiuni se pot transforma însă în idei inspirate, rătăcirile şi căutările noastre din ultima perioadă ne pot deschide spre a percepe complet altfel realităţile interioare şi exterioare.

Ca s-o luăm şi practic, însă, e mai bine ca săptămâna aceasta să nu ne ocupăm de documente, contracte, perfectarea de înţelegeri scrise sau verbale, să nu lumă decizii finale care ne pot schimba viaţa în profunzime. Intuiţia şi creativitatea pot fi la cote mai crescute decât de obicei, avantajându-i pe cei care lucrează în domenii artistice. Dar şi noi, ceilalţi, putem avea parte de răsturnări de percepţie, de întâmplări uşor catalogabile ca norocoase. Condiţia ar fi să ne lăsăm la lumină sensibilitatea şi originalitatea.

Cugetând la atmosfera astrală a acestei săptămâni, ar şi a următoarelor luni, mi-am adus aminte de vorbele unui cunoscut intuitiv, pe care ţin să vi le împărtăşesc şi vouă:

„Oamenii hipersensibili sunt prea des percepuţi ca fiind slabi sau văzuţi ca fiind inadecvaţi, bunuri deteriorate. A simţi intens nu este un simptom al slăbiciunii, ci marca celor cu adevărat vii şi plini de compasiune. Nu cel capabil de empatie de <defect>, ci societatea de devenit disfuncţională şi infirmă emoţional. Nu e nicio ruşine în a ne exprima sentimentele autentice. (…) Să nu vă  fie niciodată ruşine să vă lăsaţi lacrimile să lumineze această lume.” – Anthon St. Maarten

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *