Săptămâna 29 iunie – 5 iulie în astre

Foto: https://flic.kr/p/5Bxo4X

Suntem în faţa unei săptămâni care se anunţă dinamică, provocatoare, cu mult potenţial relaţional însufleţit de aspectele planetei Venus şi de Luna Plină din Capricorn care activează casele I-VII în harta momentului. Demn de menţionat ar fi şi faptul că Iunona îşi schimbă semnul, pe 1 iulie, şi intră în semnul Fecioarei, iar Mercur este activ în aspecte armonioase cu Uranus şi Jupiter. Luna traversează semnele de la Săgetător la Peşti, iar lista completă a aspectelor acestui interval o găsiţi aici: Aspectele săptămânii 29 iunie – 5 iulie în astre

Sub semnul trigonului Venus în Leu – Uranus în Berbec şi a conjuncţiei Venus – Jupiter, prima parte a săptămânii va fi plină de entuziasm, de creativitate, de optimism şi de curaj. E drept, cei care de felul lor adoră să-şi asume riscuri fără să le cântărească puţintel înainte, pot fi predispuşi la a o face lată, cum se spune pe româneşte. Excesul pândeşte pe la colţuri, la fel supralicitarea, lăcomia, dorinţa de a obţine nu cât mai mult, ci totul. Cei mai timizi din fire se pot simţi foarte în largul lor acum, mai dispuşi să-şi părăsească zona de siguranţă şi să se afirme, mai îndrăzneţi în a-şi asuma riscuri sentimentale şi poate chiar şi financiare. Ne putem exploata creativitatea, putem explora posibilităţile şi este recomandat chiar să experimentăm, cu încredere în forţele proprii şi fără regrete.

Din altă perspectivă, tindem să devenim mai indulgenţi şi mai leneşi, numai bine pentru cei aflaţi în vacanţă, dar mai predispuşi la a cheltui sume mult prea mari pentru propriul confort. Ar fi indicat ca în această perioadă să evităm să ne luăm angajamente, să luăm credite sau să cumpărăm cu cardul de credit. Dacă reuşim să ne păstrăm simţul măsurii, perioada se poate arăta bună pentru a achiziţiona obiecte electrocasnice şi gadgeturi.

Trigonul Soare în Rac – Neptun în Peşti, care ajunge la grad perfect pe 1 iulie, activează capacităţile noastre intuitive şi imaginative care ar putea deveni instrumentele cele mai importante în luarea deciziilor. Dacă punem acest trigon în semne de Apă în contextul interacţiunilor dintre semnele de Foc (Berbec – Leu) am putea să ne gândim că se creează cele mai bune condiţii pentru ca noi să ne urmăm visele pe care, în alte circumstanţe, le consideram imposibile. Desigur, nu toată lumea o să se simtă animată de dorinţa de acţiune. Cu siguranţă o mulţime de persoane vor rămâne într-o dulce reverie sau se vor simţi copleşite de emoţiile trezite de Luna Plină de joi, 2 iulie.

Opoziţia Soare în Rac – Lună în Capricorn activează teme legate de familie versus carieră, prezent versus trecut, teme legate de copilărie şi relaţia cu părinţii şi modul în care acestea ne-au influenţat direcţia în viaţă, teme legate de nevoia de a avea o bază solidă din punct de vedere emoţional şi ridică întrebări legate de ceea ce hrănim în interiorul nostru. Ceea ce ar fi bine să înţelegem este aceea că aceste aspecte ale vieţii noastre nu sunt neapărat cu adevărat în conflict, în opoziţie, ci, mai degrabă, aspecte, manifestări ale aceleiaşi energii sau ale devenirii noastre de la o fiinţă dependentă „ascunsă” în casa părintească la adultul cu autoritate proprie, implicat responsabil în cârmuirea propriei existenţe, vizibil pe scena socială.

Full Moon

Opoziţia Luminătorilor are loc însă în casele I şi VII ale momentului sau ceea ce numim axa relaţională. Luna se găseşte în conjuncţie aplicantă cu Pluton, iar Soarele în conjuncţie separantă cu Marte. Astfel, este un moment foarte bun pentru a privi spre modul în care ne definim în şi prin parteneriate, dar şi un moment bun de a încerca să ne vedem prin ochii partenerilor noştri, incluzând aici partenerii de viaţă şi cei de afaceri (Luna, dispozitorul Soarelui şi stăpâna hărţii se găseşte în casa VII, a parteneriatelor). Este bine să ne întrebăm cui am oferit autoritate asupra vieţii noastre şi/sau faţă de cine ne manifestăm ca autoritate şi în ce manieră. Aceste manifestări ne reprezintă  cu adevărat pe noi sau sunt reverberaţiile ori consecinţele mediului în care am crescut? Acţionăm cu reală maturitate în parteneriate sau proiectăm asupra soţului/soţiei, şefului/şefei, asociaţilor de afaceri, amicilor rolul de protector, rolul de persoană care deţine hăţurile existenţei noastre? Paradoxal, s-ar putea să constatăm că deşi delegăm imatur din sarcini am dori ca acea persoană sau acele persoane să ne pună în valoare în faţa lumii astfel încât noi să nu fim nevoiţi să ne simţim expuşi, vulnerabili, ci protejaţi. Cum Luna se găseşte în Capricorn şi casa VII poate că e bine să ne întrebăm cum ne situăm în raport cu autoritatea maternă şi ce rol a avut aceasta asupra felului în care ca adulţi am înţeles să relaţionăm şi să formăm parteneriate cu femeile din viaţa noastră.

Aspectul separant Soare – Marte este simbolul unei atitudini ce ar trebui conştientizate şi îndepărtate, simbolul unui mod de a acţiona agresiv ca rezultat al reprimării emoţiilor, al nerecunoaşterii existenţei şi forţei lor sau al predispoziţiei de a ne ascunde după false paravane de siguranţă acţionând agresiv pentru a-i ţine pe ceilalţi la distanţă emoţională de noi. Fără conştientizări şi schimbări legate de aceste aspecte devenirea noastră, modul în care ne proiectăm spre viitor speranţele şi proiectele pe termen lung se pot dovedi problematice, veşnic conflictuale şi zbuciumate (Marte guvernează Berbecul, casa XI în harta momentului de Lună Plină). Marte, dar şi Luminătorii se găsesc în aspect tensionat cu axa nodurilor lunare, ceea ce accentuează importanţa acestui moment pentru că putem foarte uşor să repetăm o eroare, să punem pe „repeat” o temă karmică sau una de familie, în loc să o înţelegem şi să o „închidem”.

Urmând aceeaşi logică, aspectul aplicant dintre Lună şi Pluton aflat în mers aparent retrograd indică nevoia de a păşi cu hotărâre pe drumul maturizării emoţionale prin înţelegerea şi acceptarea sistemului emoţional pe care ni l-am creat, mai ales în ceea ce priveşte construirea parteneriatelor.

Pentru a înţelege necesitatea de a schimba ceva radical acum sau niciodată se poate ca în jurul nostru să se creeze situaţii care să ne trezească anxietăţi, temeri sau vechi obsesii. Într-un fel sau altul se poate să fim confruntaţi cu realitatea propriilor creaţii interioare şi consecinţele lor în exterior, mai precis în parteneriate.

Neptun aspectează armonios şi Soarele şi Luna oferindu-ne soluţia compasiunii, a iertării, a acceptării şi flexibilităţii emoţionale.

Revenind la alte aspecte importante ale acestui interval e cazul să ne oprim la interacţiunile armonioase dintre Mercur şi Uranus şi Mercur şi Jupiter care ne încurajează spre o schimbare de perspectivă, spre explorarea inventivităţii şi originalităţii proprii, spre relaţionare şi schimb de idei. Ne găsim mai convingători, mai entuziaşti şi poate mai deschişi spre a învăţa ceva nou. De asemenea, aceia care şi-au propus de cine ştie când să redacteze un curs, să ţină un curs sau un workshop şi nu au făcut-o, acum au toate condiţiile de partea lor. Sunt favorizate  activităţile şi comunicarea de grup.

Să nu uităm, în final de Iunona care păşeşte în Fecioară şi care deschide o perioadă în decursul căreia vom fi mult mai pretenţioşi în alegerea unui partener de viaţă sau de afaceri, mult mai critici şi mai atenţi la toate amănuntele mai mult sau mai puţin semnificative legate de acesta. Fecioara este însă un semn al serviciului pentru altul, al vindecării şi al modestiei. De aceea, putem folosi foarte concret şi eficient energia acestui tranzit pentru a lucra cot la cot cu partenerul de viaţă sau cu partenerii de afaceri pentru îmbunătăţirea relaţiilor noastre şi pentru vindecarea lor acolo unde este cazul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *