Săptămâna 23 – 30 noiembrie, în astre

foto: Hope is: Wanting to Pull Clouds, 1992, polyester resin and acrylic on canvas by Sigmar Polke https://flic.kr/p/5MaS8X

Ultimele şapte zile ale lui noiembrie (23 – 30) se anunţă intense, marcate de Luna plină pe axa Gemeni – Săgetător şi de o serie de aspecte tensionate precum opoziţia Venus – Uranus (la grad perfect marţi, 24 noiembrie), careul Mercur – Neptun (25.11), careul Saturn – Neptun (26.11), careul Soare – Neptun (29.11). Marte interacţionează armonios cu Saturn, iar Mercur şi Saturn se întâlnesc în conjuncţie miercuri, 25 noiembrie.

Accentuarea semnelor Mutabile indică efervescenţă mentală, căutări intelectuale, dispute ideologice şi dă un semnal puternic că este momentul să ne flexibilizăm gândirea, în loc să cădem în păcatul dogmatismului. Este cel mai bun moment pentru a explora multitudinea de faţete ale realităţii, iar circumstanţele ne pot conduce spre înţelegerea faptului că fiecare faţetă este adevărată şi parte a unui adevăr mai mare care e greu de identificat în această perioadă. Nu e nevoie să ne grăbim, deşi semnele Mutabile sunt mereu pe fugă, îşi schimbă rapid şi fără de avertisment direcţia. De aceea, e bine să nu ne pripim şi să lăsăm Luna Plină de joi, de pe axa cunoaşterii, să ne ilumineze.

Opoziţia Venus – Uranus accentuează instabilitatea şi predispoziţia de a acţiona cu bruscheţe prinşi într-un conflict (conştientizat sau nu) dintre independenţă vs. co-dependenţă. Suntem mai predispuşi la a ne asuma riscuri relaţionale şi/sau financiare inutile şi poate că va fi mai dificil decât de obicei să facem faţă cumpărăturilor compulsive şi ofertelor speciale care ne asaltează dintr-un Black Friday prelungit la nesfârşit parcă.

E bine să încercăm lucruri noi, dar fără să ne expunem cu ostentaţie riscurilor, e bine să ne proclamăm independenţa, dar nu în mod extrem, rupându-ne de cei care chiar contează pentru noi.

Interacţiunile armonioase dintre Marte şi Mercur pe de o parte şi Saturn pe partea cealaltă aduc o notă de stabilitate a gândirii şi acţiunilor noastre. Prinşi între real şi iluzoriu, recomandat ar fi să păşim cu prudenţă de-a lungul acestei săptămâni, gestionând informaţiile şi datele cu un dram sănătos de scepticism, dar fără să lăsăm ca acesta să ne paralizeze iniţiativa. A găsi un sens pentru tot ceea ce trăim în aceste vremuri agitate se poate arăta o călătorie mult mai lungă decât credem şi cu mult mai multe surprize decât ne-am aştepta. Se poate ca unii dintre noi să prefere un idealism nesănătos (Mercur în careu cu Neptun), în loc să-şi adune forţele şi să treacă la fapte concrete pentru a-şi atinge ţelurile (Marte sextil cu Saturn).

Evitare sau acţiune? S-ar putea să trăim cu impresia că nu avem suficiente date credibile. Dar există şi o serie de persoane care se pot lăsa uşor înşelate de aparenţe. De aceea, este mai indicat să evităm cu toţii parafarea de contracte sau alte documente importante să fim atenţi la promisiuni pentru că nu tot ce zboară se mănâncă.

De careul Mercur – Neptun pot profita cei care au ocupaţii artistice pentru că interacţiunea celor două astre trezeşte imaginaţia, creativitatea, fantezia, abilitatea de a crea din condei imagini feerice, seducătoare sau înşelătoare.

Luna Plină pe axa cunoaşterii şi comunicării ne invită la o plimbare de la particular la general şi invers, la o înţelegere a imaginii de ansamblu pornind de la detaliul care a generat-o ( remarcăm dispozitorii Luminariilor, Mercur şi Jupiter, în recepţie mutuală, unul în Săgetător, celălalt în Fecioară). Săgetătorul cântăreşte mai mult în această ecuaţie, activat fiind de Soare, Mercur şi Săgetător, în vreme ce în Gemeni se găseşte doar Luna, iar dispozitorul ei e Mercur. De aceea, este cu atât mai mare tensiunea provocată de careurile acestor planete cu Neptun din Peşti. Se formează chiar un careu în T în semne Mutabile, având ca bază opoziţia dintre Lună şi planetele din Săgetător, iar ca apex, planeta Neptun.

Astfel, etapele de clarificare a anumitor direcţii de gândire, acţiune şi simţire au toate şansele să înceapă cu un episod acut de dezorientare şi dorinţă de a evita provocările momentului. Reconectarea la idealurile cele mai înalte, atât personale, cât şi de grup reprezintă o adevărată provocare, mai ales acum când toată lumea va dori să-şi proclame opiniile, adevărurile absolute, ideile progresiste sau să-şi dea cu părerea despre orice, despre religie, politică, radicalism ideologic sau meniul pentru sărbătorile de iarnă.

Latura nepractică a convingerilor utopice şi de multe ori ultraspirituale va fi scoasă totuşi la lumină de neiertătorul Saturn care ţine morţiş să ne aducă aminte că libertatea absolută (mai ales libertatea de exprimare în spaţiul public) are un cost: responsabilitatea. Tot în acest context se vor ridica în forul nostru interior întrebări legate de lucrurile în care credem cu adevărat şi modul în care le manifestăm în lume. Pentru că se ştie, nu-i aşa, că libertatea individuală se cam termină atunci când încălcăm libertatea celuilalt.

Deţinem informaţii sau cunoaştem lumea la un nivel mai profund?  Reuşim să ne acceptăm în marea noastră diversitate sau totul a devenit o chestiune de suprafaţă, de a fi „politically correct” de circumstanţă şi, în rest, Dumnezeu cu mila? Iată câteva întrebări la care am putea medita în aceast perioadă. Alt subiect de gândire ar putea fi discrepanţa dintre ceea ce gândim sau spunem şi ceea ce facem.

Ar fi bine ca în această perioadă să fim atenţi la predispoziţia de a exagera, de a vorbi prea mult, de a sări direct la concluzii.

2 thoughts on “Săptămâna 23 – 30 noiembrie, în astre

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *