Cu Saturn, despre limite

foto: Robb North

O criză puternică de sciatică, ”plasată” strategic înainte de Crăciun m-a ținut la pat două zile, paralizându-mi elanurile casnice specifice perioadei. Cauza aparentă era ridicarea unor obiecte grele, activitate desfășurată împreună cu părinții. Cauza reală a ”supărării” spatelui meu era însă cu totul alta, având rădăcini adânci în copilărie, în relația cu părinții. Severi din fire, ca să nu spun absolut restrictivi, aceștia mi-au inspirat mereu o teamă de multe ori irațională care mi-a înghețat mult timp orice inițiativă sau orice curaj de a spune și de a face conform credințelor și idealurilor mele. Așa că a fost suficient să mă găsesc în ipostaza de a le fi de ajutor, de a mă expune criticii sau nemulțumirii lor, adică de a lăsa în urmă sau de a le ceda autoritatea. Însăși ideea de a le oferi soluții, de a nu fi doar mână de lucru, mi-a creat emoții atât de mari încât am experimentat aceeași anxietate ca în trecut. Rezultatul nu s-a lăsat mult așteptat astfel că atunci când munceam mai cu spor, m-a fulgerat durerea de spate care s-a lăsat încet spre picior. Deci, paralizia și teama din interior s-au tradus într-o paralizie la nivel fizic. Probabil că aici ar fi momentul cel mai bun să vă mărturisesc că în harta mea natală Saturn se găsește în conjuncție cu Marte în Rac (familia) și în casa XI (privirea spre viitor, speranțele de viitor, capacitatea de a ne proiecta în viitor, de a ne vedea în viitor).

Pe Saturn îl privim cu o oarece reținere de câte ori dăm cu nasul de el prin hărți astrologice. Parcă și simțim un fior rece pe șira spinării! Dar poate că asta se întâmplă pentru că Lordul karmei și al tuturor limitelor o guvernează în mod direct și iremediabil și ține să ne aducă aminte periodic ce bine e să stăm drept, pe picioarele noastre, bine ancorați în realitatea fizică și în cea metafizică. Postura determină comportamentul și poate deveni cu ușurință un simbol al verticalității interne a unei persoane. Dar și viața noastră interioară se poate reflecta în postura noastră. În cazul de față, sănătatea coloanei vertebrale ar putea să dea indicii interesante despre modul în care o persoană percepe ideea de autoritate, mai ales aceea de autoritate personală, și despre felul în care utilizează energia saturniană. Citește tot articolul aici!

3 thoughts on “Cu Saturn, despre limite

  1. Acest Saturn se află în harta mea natală pe casa 1 în Berbec.Ar trebui să înțeleg că având în vedere că și părinții mei fiind severi, în special tatăl meu (nu prea își exterioriza sentimentele), sunt simbolizați de acest Saturn limitativ și autoritar în casa I a ?
    Tatăl meu – Rac.
    Mama mea – Berbec.

    • Nu exclusiv. Saturn reprezintă multe lucruri în harta natală, inclusiv impactul psihologic al tatălui în dezvoltarea copilului. Exemplul dat la începutul acestui articol se referă la harta mea, așa cum am și explicat. Pentru că în harta mea marcajul din Rac este puternic, vorbim despre părinți, familie, în general. Mai departe, articolul dezvolta ideea de limită și de autoritate interioară. În ceea ce privește Saturn din harta dvs. natală nu mă pot pronunța pentru că nu fac analize pe bucăți de hartă. O analiză se face pe harta ca ansamblu, ca să se poată vedea aspecte, dispozitori, retrogradări, relații între case și elemente. În principiu, acel Saturn în casa I poate reprezenta, printre altele, impactul psihologic pe care l-a avut tatăl asupra conturării personalității dvs., asupra modului în care înțelegeți să demarați acțiuni sau să vă prezentați celorlalți, asupra modului în care puneți limite în relațiile cu ceilalți. Când puneți întrebarea ”Cum vreau să mă perceapă ceilalți?”, răspunsul poate fi puternic influențat de impactul patern. Dar nu pot să știu cum a fost acesta dacă nu văd harta și dacă nu punem informațiile în contextul lecțiilor de viață pe care le aveți de parcurs.

      În plus, pentru a înțelege corect relația cu părinții și impactul acestora asupra formării dvs. ar trebui analizate și poziția și aspectele Soarelui, Lunii, dar și planeta Venus, alături de guvernatorii caselor IV și X.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *