Agree to disagree

foto: https://flic.kr/p/dYJ6N5

Toamna aduce arome de rod bogat, dar și necesitatea de a ne pregăti pentru sezonul rece utilizând cât mai eficient ceea ce ne oferă pământul. În această notă, am putea considera că mai avem la dispoziție ceva timp, până pe 28 septembrie, să tragem concluziile tranzitului lui Marte prin Scorpion și Săgetător și să acționăm în concordanță cu convingerile noastre cele mai profunde. Îndelungatul periplu al planetei acțiunii prin aceste două semne și întâlnirile sale cu Saturn ar fi trebuit să reprezinte sprijinul energetic de care avem nevoie pentru a ne alege cu înțelepciune cauzele, bătăliile, țelurile. Doar așa ne vom putea folosi cu adevărat constructiv de călătoria lui Marte prin semnul său de exaltare, Capricornul.

De-a lungul vieții noastre, cele mai dificile momente sunt acelea în care ajungem la concluzia, de multe ori forțați de împrejurări, că sistemul de credințe după care ne ghidăm existența nu mai este valid sau nu a fost niciodată întemeiat pe lucruri adevărate. Începe atunci să se întrezărească un orizont nou, necunoscut, care îndeamnă la explorare, cunoaștere, reconfigurare. Suntem invitați să trecem pragul spre o lume nouă, spre o etapă de viață diferită, lăsând în urmă ceea ce nu mai este funcțional, adevărat.

Unii primesc provocarea cu inima deschisă, alții se prefac că nu văd, nu aud, nu pricep și încearcă să rămână în același punct, cu aceleași tipare și convingeri expirate care cu siguranță le vor dăuna grav sănătății fizice și emoționale. Mai mult, tind să le apere cu înverșunare ripostând adesea violent atunci când ceilalți încearcă să-i scoată din ale lor. Ar putea considera chiar că Destinul le este împotrivă (axa nodurilor lunare se află în careu, pe semne, cu Marte și Saturn). Dar oare atunci când rămânem surzi la chemările interioare spre reconfigurare, spre update, nu ne punem singuri piedică propriului Destin? Avem încă timp să medităm la toate acestea, căci Cerurile au știut să orânduiască lucrurile în așa fel încât Saturn să rămână în urma lui Marte și să-i fie dispozitor, ghidându-i pașii prin Capricorn, însuflețit de energia Săgetătorului. Citește tot articolul, aici: http://www.astrotext.ro/2016/09/agree-to-disagree/

One thought on “Agree to disagree

  1. Ma numesc Opre-Ilioviciu Carmen. Adresa mea de e-mail e carmenopre@yahoo.com. Postati cunostinte extrem de interesante si pentru aceasta va multumesc mult. De altfel, pe masura ce aprofundam un domeniu care ne place ne dam seama cat de multe sunt de invatat si cat de complex e acest domeniu, in special Astrologia. De fapt, marele talent al unui Astrolog profesionist este, pe langa a cerceta continuu, cum interpreteaza esenta unei astrograme. E o arta, dupa cum observ, fiecare astrolog isi formeaza un sistem unic de interpretare in urma propriilor esperiente si studii. Si cand te gandesti, doar cine si-a prins degetele in acest domeniu ajunge sa aprecieze munca unui astrolog, in primul rand de a se forma, iar in al doilea rand de a extrage ceea ce e mai relevant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *