Venus în Săgetător, 18 octombrie – 12 noiembrie 2016

foto: https://flic.kr/p/ekyq5X

The best love is the kind that awakens the soul; that makes us reach for more, that plants the fire in our hearts and brings peace                                                                                        to our minds.i” ~Noah – The Notebook

Venus intră azi, 18 octombrie, în semnul Săgetătorului, de unde se va afla în recepție mutuală de domiciliu cu Jupiter (planetele se află una în domiciliul celeilalte). Până pe 12 noiembrie, suntem invitați să explorăm realitățile relaționale, financiare, propria noastră valoare, din postura filosofului curios, deschis spre cât mai multe opinii, curente, oportunități, pregătit să își lărgească perspectiva asupra lumii și, implicit, asupra propriei persoane. Bine-ar fi să îndrăznim, lucru valabil chiar și pentru cei care de obicei se ascund rușinați atunci când se trezesc într-un context social mai aglomerat, mai dinamic, mai solicitant. E drept, îndrăzneala ne poate purta în aventuri cu miez care par să ne dea peste cap crezurile, principiile de viață, mai alea cele legate de parteneriate.

Se poate ca în această perioadă să întâlnim persoane care să ne deschidă mintea spre ceva nou, persoane care să ne ofere perspective diferite asupra propriei noastre vieți ori asupra modului în care ne percepem/înțelegem în context social. Relațiile mai vechi pot păși pe un făgaș nou pentru că este momentul să lăsăm în urmă temerile, posesivitățile.

Recepția mutuală a beneficilor poate însă conduce la diverse excese, fie ele alimentare, bănești, dar și la un tip de lene existențială care are la bază o credință oarbă în norocul chior și în intențiile deosebit de pozitive ale sorții în ceea ce ne privește. E bine, sigur, ca din când în când să privim viața ca pe un banchet, atât timp cât nu ne pierdem de căutarea înțelesurilor mai înalte ale existenței noastre.

Privind harta ingresului lui Venus se observă că aceasta se găsește în casa I a momentului, în opoziție aplicantă cu Luna în Taur. Opoziția va ajunge la grad perfect la ora 17:10, imediat după ce Luna pășește în Gemeni. Ascendentul hărții este Scorpionul. Astfel, unii dintre noi pot simți un imbold puternic de a se elibera de relații în care se simt controlați, limitați în mișcări, simt nevoia de mai mult spațiu personal, de un avânt în afara unui spațiu de siguranță care părea însă mai mult o colivie de aur. Să îndrăznim, așadar, spun din nou, folosindu-ne de optimism și încredere vizavi de noi înșine înainte de toate!

Venus în Săgetător nu face decât să ne reamintească periodic că iubirea nu este decât o altă aventură a cunoașterii, o altă cale spre Adevărul spre care țintește mereu semnul Arcașului. Recepția mutuală cu Jupiter din Balanță ar putea ridica însă și problema moralității unor asocieri, a unor surse de venit. De asemenea, problema libertății în relații ar trebui ridicată cu justețe pentru că extremele ne stau mereu la dispoziție. De avut în vedere ar fi ca nevoia de libertate să nu devină un pretext pentru neasumarea responsabilității în parteneriate deja cu vechime sau pentru neasumarea unor angajamente care ne revin de fapt și de drept.

iTrad. ”Cea mai bună iubire este aceea care trezește sufletul; cea care ne face să ne dorim mai mult, care plantează focul în inimile noastre și aduce pace minții.”

2 thoughts on “Venus în Săgetător, 18 octombrie – 12 noiembrie 2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *