Venus în Pești, 3 ianuarie – 3 februarie 2017

Venus intră în Pești, semnul exaltării sale, astăzi, 3 ianuarie 2017, și îl va tranzita până pe 3 februarie deschizând o perioadă romantică, sensibilă, o perioadă în care suntem mai dispuși să privim spre relațiile noastre cu iertare, compasiune, căutându-le sensul mai adânc, spiritual. La momentul ingresului, Venus se găsește în sextil cu Mercur aflat în mers aparent retrograd și în conjuncție cu Nodul Sud. Astfel, ar fi poate bine ca de-a lungul tranzitului lui Venus prin Pești să căutăm să lămurim relații trecute, încheiate abrupt, conflictual, să căutăm să ne ocupăm de chestiuni relaționale rămase neterminate, în expectativă. S-ar putea ca abia acum o informație mai veche să capete sens, o discuție avută acum mult timp în urmă să-și dezvăluie sensurile.

Venus în Pești ne poate învălui însă pe toți în mantia iluziilor în dragoste, în speranțe și vise deșarte, sentimentele pot deveni copleșitoare și va fi destul de dificil să ne păstrăm realismul, discernământul. Cum Marte, planeta acțiunii, se găsește tot în Pești, în perioada aceasta acțiunile, dorințele noastre, toate sunt tributare emoțiilor, sentimentelor, trăirilor. Sunt avantajați cei care desfășoară activități artistice sau orice tip de activitate ce implică creativitate, imaginație.

Ne-am putea aduce aminte de noțiuni precum iubirea universală, devotamentul față de cei dragi, toleranța, acceptarea. Ne poate lipsi însă spiritul practic, capacitatea de a transpune în practică tot ceea ce visăm, ne-am putea lăsa mai ușor pradă utopiilor. Am putea spune că este o perioadă propice pentru a ne dezvălui sentimentele, dar se pot crea ușor confuzii. Și cum Mercur este încă în mers aparent retrograd, până pe 8 ianuarie, comunicarea ar putea deveni absolut cețoasă.

Ar mai trebui să fim atenți la o predispoziție spre proiecție, dar și spre a juca în dragoste roluri de victimă și/sau salvator.

Venus este însă și guvernatoarea banilor, iar tranzitul său prin Pești ne-ar putea predispune la a fi mai cheltuitori, la a da banii pe lucruri fără niciun fel de utilitate practică. Se poate să ne regăsim însă spiritul caritabil, dar și aici e nevoie de măsură ca să nu ne trezim faliți și dezamăgiți de propria lipsă de atenție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *