Despre astrologie și alți ”demoni”

foto credit: https://flic.kr/p/egWU6H

În timp ce scriam concluziile unui studiu previzional, am constatat că ideile adunate acolo ar putea servi drept pilulă astrologică pentru mai multă lume: astrologi și neastrologi, deopotrivă. Nu-mi place să fiu privită ca o ghicitoare, deși în societatea noastră multă lume nu face diferența. Sau, chiar dacă anumite persoane fac diferența, am constatat că, inconștient tot ca pe o ghicitoare mă tratează. Dar n-aș renunța la ceea ce fac doar pentru atât :). Iată și ideile la care vă invit să meditați.

Viitorul nostru nu este bătut în cuie, o carte pe care o deschide cineva și o citește. Viitorul cuprinde o serie de experiențe obligatorii (de destin) legate de anumite domenii de viață, în funcție de karma fiecăruia și de lecțiile asumate la încarnare. Dar asprimea sau, dimpotrivă, frumusețea situațiilor prin care omul trece depind de evoluția sa spiritulă, de bunătatea și sinceritatea lui, de deschiderea spre a învăța și spre a se îndrepta. Viață fără provocări nu există, pentru că tocmai acestea ne scot din spațiul de confort și ne ajută să evoluăm și să ne depășim limitele. De aceea, multe situații care la un moment dat ni se par nenorociri, se dovedesc peste ani a fi fost binecuvântări, exact ceea ce ne trebuia. La fel există situații în care ni se pare că ne-a pus Dumnezeu mâna în cap, iar peste ani sau poate chiar în scurt timp constatăm că am ajuns într-o fundătură existențială. Numai voința proprie și credința în propriul Destin, inima curată și faptele bune care nu încalcă libertatea și drepturile celorlalți, capacitatea de a ne armoniza cu destinul, capacitatea de a armoniza voința proprie cu voința divină ne ajută să ajungem acolo unde ne este drumul.

Toate situațiile din viața noastră ne vor îndrepta spre Destinul nostru fie că vrem sau nu :). Aceste situații nu pot fi însă prevăzute în amănunt de nimeni și se pot schimba de la o zi la alta în funcție de modul în care se schimbă sau nu sufletul nostru, în funcție de cum ne învățăm sau nu lecțiile.

În funcție de motivațiile din spatele alegerilor noastre, se desfășoară și situațiile noastre de viață, iar influența planetelor este filtrată de acestea. De aceea spunem că astrele predispun, iar omul dispune prin alegerile sale pentru care trebuie să își asume răspunderea. Și tocmai de aceea, noi nu putem răspunde la multe dintre întrebările clienților. Puțini sunt suficient de deschiși pentru a fi sinceri cu anumite realități personale, chiar și față de ei înșiși, darămite față de o persoană necunoscută. Astfel că limita unei consultații o imprimă însuși clientul, nu astrologul.

Dacă un om decide, folosindu-și liberul arbitru, să ia viața altui om, oricât de bune i-ar fi tranzitele la un moment dat, oricât de bine ar arăta harta lui anuală, tot la închisoare ajunge. Poate chiar pe viață. Pentru că un tranzit bun poate indica o experiență de viață pozitivă pentru ce are de învățat un anumit om. Iar închisoarea poate fi o experiență pozitivă pentru ce are de învățat un criminal.

În aceeași măsură, tranzitele tensionate pot conduce la acele frământări interioare de care o persoană are nevoie pentru a evolua, pentru a se scutura de ce e rău în viața sa sau tocmai pentru a conștientiza ce nu merge. Conceptul de pozitiv și de negativ se judecă prin prisma a ceea ce are de învățat persoana la nivel superior de suflet aflat pe un traseu evolutiv și nicidecum la nivel superficial de dorințe efemere, prejudecăți socio-profesionale sau de așteptări materiale.

De aceea, răspunsurile se descoperă împreună cu astrologul, iar deciziile se iau în singurătatea propriei conștiințe.

Ca o completare a acestor idei puteți citi/reciti și câteva considerații despre karma deschizând următorul link: http://www.despretine.ro/2014/06/good-karma-bad-karma/#.WP0Of9J97IU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *