Marte în Rac – găsește samuraiul din tine

Întâlnirea Focului cu Apa poate însemna pentru mulți o confruntare de forțe, o luptă între masculin și feminin: prea multă Apă stinge Focul, prea mult Foc evaporă Apa. Dar tocmai aburul rezultat din conlucrarea acestor elemente s-ar putea transforma într-o putere nouă care să pună în mișcare uriașe mecanisme interioare și exterioare. La fel ca motorul cu abur care a dominat perioada Revoluției industriale.

Mai precis, ca să preiau definiția de pe Wikipedia, ”motorul cu abur este un motor termic cu ardere externă, care transformă energia termică a aburului în lucru mecanic”. Nu trebuie să pierdem din vedere faptul că se lucrează cu abur sub presiune. Și tocmai această presiune m-a condus cu gândul la ce ar putea însemna prezența lui Marte în Rac, semn în care zeul războiului se găsește în Cădere.

Pe teritoriul emoțiilor și al inconștientului, al amintirilor latente din trecutul ancestral, martor al evoluției noastre, Marte s-ar putea simți inițial pierdut și frustrat, lipsit de instrumentele sale obișnuite de lucru, presat să se descurce în condiții vitrege. La fel ca celebrul personaj principal din ”Sport sângeros” care la ultima sa confruntare este orbit de adversar și, în primă fază, o încasează serios. Apoi, din instinct, își aduce aminte de antrenamentele pe care le făcea cu ochii închiși pentru a se reconecta tocmai la acele resurse lăuntrice necesare pentru a se apăra. După care pare că dă în clocot și își pune la pământ oponentul cu o forță și o ferocitate demne de un luptător desăvârșit.

Din acest exemplu recomand să reținem că acțiunea pe care o perfecționează cel mai bine Marte în Rac este apărarea. Fiecare își va descoperi și șlefui de-a lungul tranzitelor lui Marte prin Rac acea artă personală sau personalizată de autoapărare, de canalizare a presiunii interne care se naște periodic în fața pericolului sau în fața tentativelor de intimdare ori de invadare a spațiului personal, intim.

Apoi, mai putem spune că tranzitele lui Marte în Rac reactualizează periodic în noi arta de a acționa din instinct. Dacă emoțiile nu sunt distorsionate, ele oferă informații rapide despre situațiile în care suntem puși, fără să fie nevoie să implicăm gândirea.

Asaltați de tot mai multă informație din toate părțile nu avem cum să o procesăm pe toată, nu putem să o analizăm la nivel conștient. Dar ea trece prin filtrele de procesare pasive, inconștiente și se transformă în semnale de alertă, în stări de neliniște sau de liniște care apoi determină din partea noastră acțiuni. Mulți ignoră sau caută să controleze rațional aceste semnale, de fapt, cel mai vechi sistem de alarmă cu care suntem dotați și care este în perpetuă evoluție din cele mai vechi timpuri. Continuarea articolului o găsiți în revista Astrotext.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *