Săptămâna 19 – 25 iunie, în astre

Săptămâna aceasta este bogată în aspecte și evenimente astrale, de la momentul solstițiului de vară și ingresul lui Mercur în Rac din 21 iunie și până la Luna Nouă din Rac din 24 iunie. Luna traversează semnele de la Berbec la Rac, iar Mercur și Venus sunt active în aspecte armonioase, în vreme ce Marte și Jupiter se află într-un unghi tensionat toată săptămâna. Iată câteva idei despre evenimentele acestei săptămâni.

Ziua de luni stă sub semnul unei impulsivități constructive, cu condiția să nu ne lăsăm pradă propriilor emoții și frustrărilor acumulate în timp (Marte, dispozitorul Lunii din Berbec, se găsește în Rac). Așadar Marte și Luna se găsesc în recepție mutuală în decursul zilei de luni, ceea ce ar putea sugera faptul că reușim să ajungem la o coerență interioară și exterioară, dar după un moment de criză, de conflict. Cel mai probabil, situațiile în care vom fi puși au rolul de a ne ajuta să externalizăm un conflict interior tocmai pentru a păși spre maturizare emoțională, spre consolidarea interioară a unor crezuri și convingeri menite să ne asigure o bază de securitate (Luna în trigon cu Saturn). Luna se găsește însă și în conjuncție cu Uranus, ceea ce poate crește impulsivitatea și predispoziția spre a ne schimba brusc direcția mânați de emoții contradictorii. De luat în seamă sunt și aspecte armonioase ale Lunii și ale lui Mercur la axa nodurilor lunare ceea ce poate sugera că informațiile care ne parvin pot să conteze pentru a ne ilumina pe calea aleasă oferindu-ne un oarecare sentiment de securitate și o mai bună înțelegere a situației.

Marți și miercuri, Luna va traversa semnul Taurului inspirând o preocupare crescută pentru securitate și confort, dar și mai multă încăpățânare și rezistență la schimbare. Eforturile se concentrează spre autoapărare, spre a ne proteja de orice pare să ne amenințe stabilitatea, iar aici ar trebui să semnalăm o stare de crescută vulnerabilitate pentru că se poate redeschide o rană emoțională mai veche (Soarele și Mercur se găsesc în aspect tensionat cu Chiron). Marți se poate deschide, într-un fel cutia Pandorei pentru că implicarea lui Chiron în aspect tensionat cu Soarele poate sugera faptul că suntem puși brusc în legătură cu propriile slăbiciuni sau cu o rană emoțională/spirituală ce ne destabilizează coerența interioară, identitatea. Acesta ar trebui însă să fie un pretext pentru a ne convoca curajul, tăria, mai ales cea emoțională. E posibil ca influența Lunii să încline balanța spre a rămâne ancorați într-o falsă stare de armonie, în ceea ce deja știm, chiar dacă este incomod. Este posibil ca mulți dintre noi să caute în jur salvatori care să întruchipeze o figură paternă inteligentă, volubilă, versatilă care știe să întoarcă lucrurile în favoarea sa. Acest aspect tensionat poate sugera însă și faptul că zilele acestea se accentuează situațiile în care se caută țapi ispășitori. De aceea, ne putem găsi fie în postura celui pus la stâlpul infamiei pe nedrept, fie în postura celui care caută un țap ispășitor. Sigur, sunt și persoane care aleg să privească spre sine și să rezolve propriile conflicte fără să paseze pisica, fără să arate cu degetul.

Careul dintre Mercur și Chiron indică provocări la nivel de comunicare, neînțelegeri, atât în spațiul individual, cât și în cel public. Pe acest fond, negocierile care au loc înaintea moțiunii de cenzură se pot dovedi înșelătoare. Deciziile se iau cu greu și pot fi colorate de vechi mituri politice. Din altă perspectivă, o serie de persoane se pot confrunta în această perioadă cu propriile temeri de a se exprima, cu propriile complexe legate de educație, dar ar fi bine să considere că este momentul optim de a face ceva concret pentru a le depăși.

Marți se vor găsi la grad două sextile stimulante între Venus și Neptun retrograd și între Mercur și Uranus. Interacțiunea armonioasă dintre Venus și Neptun ne poate deschide pofta de romantism și de alint, de seducție, senzualitate, toate împletite cu poezia neptuniană. Totuși, pentru că Neptun se găsește în mers aparent retrograd, interacțiunea cu Venus facilitează trezirea la realitate în anumite aspecte relaționale, dar fără ca această trezire să ne lezeze sufletește, ci poate chiar să ne pună pe un drum de vindecare. Pentru că Venus interacționează în semi-careu cu Chiron se poate ca anumite persoane să se împace acum cu ideea că dragoste cu sila nu se poate, deși sunt și unii care vor continua să se tortureze cu fantasmele unor iubiri imposibile scăldându-se în autocompătimiri și victimizări. Mai bine folosiți această energie pentru a ajunge într-un loc mai sănătos, cerând sprijin divin pentru a accepta realitatea așa cum este ea și nu pentru a rezolva situații imposibile.

Interacțiunea dintre Mercur și Uranus este deosebit de stimulantă și generatoare de idei îndrăznețe și de soluții, înainte ca Mercur să se ”scufunde” alături de Soare în apele subiective ale semnului Rac.

Miercuri, Soarele și Mercur intră la diferență de câteva ore în Rac, alăturându-se lui Marte și accentuând energia acestui semn. De aceea, mintea tinde să fie mai influențată de emoții, de subiectivism, de tipare subconștiente care se răsfrâng asupra acțiunilor. Memoria ne poate ajuta mai mult, dar dispoziția și ideile tind să fie schimbătoare. Deciziile pot fi mai degrabă instinctive și mai puțin logice, iar comunicarea ar putea avea loc într-un registru mai liniștit. Cu toate acestea nu putem ignora că pe ceruri sunt activate toate semnele Cardinale: Berbec (Uranus), Rac (Soare, Mercur și Marte), Balanță (Jupiter) și Capricorn (Pluton), astfel că predispoziția generală poate fi spre conflict, acțiune, contraziceri, inițiativă. Dar, fiecare tinde să-și vadă de propria siguranță, tinde să se apere de ceea ce îi poate tulbura stabilitatea emoțională, rădăcinile, apartenența la o familie sau poate chiar la o nație. Luna este însă în scădere, înainte de momentul de Lună Nouă, astfel că este mai recomandat să ducem la bun sfârșit ceea ce este deja început decât să ne lansăm spre noi începuturi.

Joi și vineri, Luna va traversa zodia Gemenilor și cum sâmbătă avem parte de Luna Nouă, ar fi bine să încercăm schimburi de idei care să ne conducă spre concluzii logice. Dar cum Mercur, dispozitorul Lunii în Gemeni, se găsește în Rac nu e foarte simplu să ne putem orienta spre obiectiv, ci tot spre subiectiv. Cu toate acestea, schimbul de experiențe personale ar putea deveni foarte util pentru că fără să vrem dăruim cunoaștere celorlalți și primim la rândul nostru informații utile. Dar am putea solicita unei persoane apropiate să ne învețe cum să facem ceva practic, cum să meșterim ceva cu mâinile, poate chiar să restaurăm un obiect ce are valoare emoțională.

Sâmbătă, ne bucurăm de Luna Nouă în Rac, moment ce are Ascendentul tot în Rac. Luminătorii se găsesc în conjuncție cu Mercur și Marte și într-un careu disociat, separant, cu Chiron. Este astfel un moment deosebit de bun pentru a privi în noi înșine, la propriile emoții, la istoria personală, dar poate și la istoria noastră ca popor pentru a ne găsi locul, pentru a ne înțelege și verbaliza nevoile, trăirile, dar și pentru a ne permite să ne manifestăm energia Marii Mame interioare. Este un moment bun să ne setăm intenții pentru țeluri personale noi care să reflecte nevoia de siguranță și de ocrotire a ceea ce avem mai drag, casă, familie. Dar e bine să fim deschiși și spre a cere și accepta sprijin. Mai multe însă despre Luna Nouă, într-un articol viitor.

Duminică, Luna își continuă periplul prin Rac, iar careul Marte – Jupiter ajunge la grad. Acest aspect indică impulsivitate în dorința de a ne afirma un adevăr propriu, lipsă de disciplină interioară și poate chiar o predispoziție spre a exagera importața unor adevăruri subiective, interioare. Conflictele de principii se pot face simțite toată săptămâna, pentru ca duminică să atingă apogeul. Se poate să îi vedem pe mulți, chiar pe scena publică, pierzând controlul în încercarea de a dobândi mai mult, mult prea mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *