De Lună Plină în Capricorn, 9 iulie 2017

Momentul de Lună Plină de astăzi are Ascendentul în Leu, cu Soarele, guvernatorul hărții, în casa XII, în Rac, iar Luna în casa VI, în Capricorn. Astfel, se poate spune că energia astrelor ne îndeamnă la explorare personală, la a medita asupra propriei identități și la modul în care aceasta s-a cristalizat de-a lungul timpului, dar și la cum o exprimăm în raport cu ceilalți.

Pentru a răspunde la întrebarea ”Cine sunt eu în acest moment?”, răspunsul trebuie căutat bine de tot în casa XII, o casă a subconștientului, a izolării, dar și a vindecării, o casă care ne arară modul în care ne sabotăm singuri sau cum devenim propriii noștri dușmani, dar ne mai arată și puteri/talente speciale de care dispunem și de care nu suntem conștienți ori pe care nu avem curajul să le punem în practică.

Soarele are ca dispozitor Luna, plasată în Capricorn, semnul ei de Exil, și în casa VI, dar și în conjuncție cu Pluton. Dramatismul și dinamismul acestui moment cresc, iar confruntarea cu sine pare să fie inevitabilă. Pentru a putea să ne exprimăm la adevărata noastră valoare e necesar să ne cunoaștem, iar tot ceea ce am reprimat și negat despre noi înșine tinde să izbucnească la suprafață cu forță. Astfel am putea să înțelegem cu mai multă ușurință mecanismele prin care propriile noastre emoții ne devin aliat sau dușman, ne limitează sau ne eliberează devenind o forță cu care să putem modela constructiv realitatea interioară, dar și pe cea exterioară. Luna în Capricorn ne-ar putea arăta ce formă iau emoțiile noastre, cum se manifestă ele concret în viața cotidiană în ce fel ne susțin sau ne dinamitează nevoia de securitate.

Soarele se găsește în conjuncție cu Marte, astfel că manifestarea voinței, asertivitatea, dorința de afirmare par să fie stăpânite de o serie de programe subconștiente, multe cu rădăcini în copilărie, de care am putea deveni acum conștienți. În plus, activarea caselor VI – XII ar putea fi un indicator pentru modul în care ajungem să somatizăm tot ceea ce reprimăm.

Că cine va voi să-şi scape sufletul îl va pierde; iar cine îşi va pierde sufletul pentru Mine îl va afla. ” – Matei, 16:25

Faptul că Ascendentul momentului de Lună Plină se găsește în Leu, iar Soarele în casa XII, ar putea sugera și discrepanța dintre esență și aparență la care poate că mulți au de lucrat. Cel mai probabil, revelațiile legate de propria persoană, de propria identitate pot fi traumatizante pentru unii dintre noi sau pur și simplu neplăcute, mobilizând un mecanism de negare sau de conservare a aparenței din incapacitatea de a gestiona esența. Dar este cel mai bun moment pentru a realiza că evitarea de sine conduce la un labirint de minciuni spuse nouă înșine și apoi celorlalți (Soarele în casa XII) și devine mult mai nocivă și mai dureroasă decât confruntarea la timp cu propria umbră. Astfel, în loc de deschidem drumul spre autocunoaștere și vindecare nu facem decât să fugim de noi înșine și de disconfortul de a admite că avem de lucru pentru a evolua. 

Unul dintre marile defecte ale Leului este mândria, aceea despre care se spune că este păcatul preferat al necuratului. Incapacitatea de a ne accepta așa cum suntem, poate că imperfecți, dacă ar fi să ne raportăm la standardele sociale (Marte guvernează casa X) conduce la nevoia de a ne crea o imagine pe care să o proiectăm cu mândrie, cu aroganță, o imagine pe care să o impunem celorlalți din teama de a ne arăta așa cum suntem, chiar dacă evenimentele de fiecare zi (Luna în casa VI) ne contrazic flagrant.

Astfel, zilele acestea am putea încerca să ne gândim la ce înseamnă o încredere în sine sănătoasă, ce înseamnă un real simț al valorii personale (Soarele guvernează și casa II, în harta momentului, casă ce are cuspida în Leu).

Neînțelegerea acestor aspecte poate bloca creșterea noastră, progresul, afirmarea (Luminătorii în careu cu Jupiter cu care formează un Careu în T în semne Cardinale), ne lovește la rădăcină (Jupiter în conjuncție cu Fundul Cerului), conduce la neadaptare și la tendința de a o face pe justițiarii sau pe reprezentanții Justiției (divine?) în mediul în care trăim (Jupiter în casa III a momentului).

Luna în Capricorn și în casa VI, cu Saturn drept dispozitor, sugerează că este momentul să ne asumăm cu maturitate viața emoțională și modul în care o manifestăm în fiecare aspect/detaliu al vieții zilnice. Astfel, ar fi bine să utilizăm conjuncția Pluton – Lună pentru a elimina obiceiuri nesănătoase atât la nivel fizic, cât și emoțional, pregătind terenul pentru ceva nou. Temerile legate de cum ne percep ceilalți (Luna Neagră conjunctă cu Saturn în casa V, în Săgetător) pot sufoca dăruirea de iubire și de cunoaștere și ar fi bine să ne eliberăm de prejudecăți pentru a dobândi un simț sănătos al autoriății personale. În caz contrar am putea păși fără să vrem spre boală fizică și/sau psihică (casele VI – XII) izolându-ne într-o lume sufocantă și sufocată de influența părinților și de așteptările celorlalți. În această lume, dispare libertatea de a alege, de a alege în cunoștință de cauză/de sine sau conștient și matur.

Bibliografie: Scott Peck – ”Psihologia minciunii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *